Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Andra Deltävlingen i Rally-SM till helgen

Med startnummer tre går Mikael Lindqvist ut i helgens Rally-SM. Uppgiften är att förbättra den tredje plats han lyckades ta i Värmland Runt.

-Vi hade häng på andra platsen men en punktering gjorde att vi tappade för mycket tid på en sträcka. Vi visade dock att vi hänger med, summerar Mikael.

Förberedelserna inför South Swedish Rally (SSR) kunde ha varit bättre. Teamet har in i det sista skruvat på bilen för att få allt att fungera.

-Efter vintern skulle vi renovera motorn, allt gick bra tills vi fick fel delar och sedan har det mesta strulat. Vi har nu jobbat nästan dag och natt för att allt ska komma på plats. Motorn la vi i så sent som i måndags och igår tisdag startade vi bilen. Allt verkar fungera som det ska så jag ser inga problem med bilen inför tävlingen.

Det var ett tag sedan grabbarna tävlade och det kan ha sin nackdel. Rally är en sport som bygger på rutin och känsla. Efter långa tävlingsuppehåll brukar det ta ett tag innan man hittar rätt. Mikael och Per har dock varit med länge inom sporten och tror inte det ska påverka dem allt för mycket.

-Ge oss några sträckor så har vi hittat känslan i bilen, försäkrar Per.


Lindqvist Motorsport åker till Ljungby på torsdag.
-Under torsdagen och fredagen är det genomkörning av sträckorna. Då har vi möjlighet att justera de noter som arrangören tillhandahåller. På torsdagskvällen finns det också möjlighet att prova tävlingsbilen på en kort sträcka, sk shake down. Det blir ett värdefullt test för oss. Vi behöver all träning vi kan få.. Jag tror att det kommer bli ett tufft rally som inte är avgjort förens den sista sträckan är körd. Vi ska göra allt vi kan för att stå överst på prispallen, hälsar en stressad Mikael.

South Swedish Rally startar på fredag kväll med två specialsträckor och fortsätter under hela lördagen då man ska köra de resterande nio sträckorna. Tävlingens HQ ligger i Ljungby och där är även serviceplatsen belägen.


Följ tävlingen direkt på www.southswedishrally.com