Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden - Inför SSR

Tredje deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden ingår i South Swedish Rally, ett av landets bästa arrangemang. Tävlingen körs den 15-16 maj i Ljungby och ingår även i det svenska mästerskapet. Sju Mitsubishi-team ställer upp och det ser ut att bli en mycket tuff säsong då samtliga har potential att stå på Evo Challenge-pallen.

Först över startrampen rullar Jimmy Joge/Mikael Johansson. Efter att ha tvingats bryta i premiären vann de andra deltävlingen och siktar på att upprepa den bravaden. Men de har haft ett race mot klockan redan innan start, allt för att få ordning på ett oljeproblem efter ett annat rally i förra veckan.

Bland de toppseedade Mitsubishiförarna följer sedan 2008 års mästare, Andreas Magnusson/Henrik Hulterskog. De hoppas att deras säsong startar nu, för i vintras bestämde de sig för att avstå premiären på snö, och sedan tvingades de bryta den andra deltävlingen då motorn inte gick rent. Nyligen totalvann de tävlingen Skilling 500, och går helt klart för seger också i helgen. Allt för att kunna försvara sin titel från förra året.

I delad serieledning med Markus Hällbo är Jocke Nyman, som är den tredje Evo Challenge-föraren i fältet. Han och kartläsaren Bo Holmstrand visade ypperlig form när de slutade på andra plats i förra deltävlingen, och den här gången vill de gärna vara före Hällbo och hans kartläsare Lars Gustafsson. Hällbo/Gustafsson går ut direkt bakom Nyman/Holmstrand.

Premiärvinnaren Hällbo vill å sin sida återigen stå överst på pallen, precis som i Lima. Den femteplats de tog i Kristianstad, efter att ha blivit hängande på en sten bredvid vägen och förlorat värdefull tid, har de definitivt lagt bakom sig.

Joachim Carlström/Jörgen Norman är nästa par ut i leken. Deras mål är en ny pallplats, precis som förra året i South Swedish Rally. De följs av Hans-Erik Weng/Anders Fredriksson i sin nya Evo X. För varje tävling som går blir bilen allt mer utvecklad, och de vill också ha revansch för alla stenar i Kristianstad. Speciellt den som förstörde styrningen så att de då fick bryta.

Efter att ha gjort en strålande debut i Evolution Challenge i den andra deltävlingen är Joachim Grahn/Rikard Nilsson på banan igen. Stärkta av tredjeplatsen då går de nu ut för att bevisa att det inte var någon engångsföreteelse.

2009 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Pirelli däck, Sunoco bränslen, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Öhlins stötdämpare, PIAA strålkastare, Sparco racekläder, MPart and Mitsubishi Motors Sweden.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige deltävlingen 2
Resultat
7 Jimmy Joge (Tjällmo)/Mikael Johansson (Vansbro)
8 Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön)
9 Jocke Nyman (Östersund)/Bo Holmstrand (Herrljunga)
11 Markus Hällbo (Stora Skedvi)/Lars Gustafsson (Hofors)
12 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)
14 Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng)
15 Joachim Grahn (Yngsjö)/Rickard Nilsson (Kristianstad)

Ställning efter två deltävlingar:
Drivers
1= Markus Hällbo 18
1= Jocke Nyman 18
3 Joachim Carlström 13
4 Jimmy Joge 12
5 Hans-Erik Weng 10
6 Joachim Grahn 8
7 Peter Eriksson 7
Co-drivers
1 Lars Gustafsson 18
2 Jörgen Norman 13
3 Mikael Johansson 12
4= Anders Fredriksson 10
4= Bo Holmstrand 10
6= Rikard Nilsson 8
6= Pär Almkvist 8
8 Per-Erik Svensson 7