Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

SSR Hot Spot 1:

Presskonferens Hotell Teraza Ljungby 090513

Efter att ha lagt de sista pusselbitarna på plats inför årets SSR så kan nog bara tävlingsledare Janne Rydh önska sig ett riktigt fint försommarväder. Vägarna är inte fullt så snabba som de har varit de sista åren, då man till denna upplaga tagit bort en del av de allmänna vägar man åkt på tidigare. Hans Karlsson ordförande i Ljungby Mk berättar vidare att denna region har ett av det tätaste nätet med grusvägar i hela landet men även här har man börjat lägga "återvinningsasfalt" på många sträckor bl.a. gamla Tutarydsträckan är nu delvis belagd.
En förändrig mot den officiella kartan är gjord nämligen SS 8 är avkorta så starten är inflyttad med 4 km och det är näst intill omöjligt att ta sig in vid starten på SS8 så välj därför vägbytet direkt efter starten som man når lätt via vägen mellan Hamneda och Älmhult.

Vidare på presskonferensen berättar Magnus Johansson VOC förare från Älmhults MK som med sin 940 har siktet inställt på att försöka vinna både SSRC samt att försöka försvara sin titel i Sverigecupen.
-Detta är ju ett angenämt problem, här har vi valt att åka SydSvenska RallyCupen då man i Sverigecupen endast räknar fem tävlingar medan i SSRC räknas samtliga tävlingar.

Patrik Johansson Alvesta MK har också ett tight tävlingsschema med sin Ford Fiesta. Ford Flexifuel-Cup erbjuder tävlingar i både Norge och Sverige och där är siktet inställt på att vinna, inget att snacka om. I SM serien har man med sig några poäng från Värmland då man där körde av vägen första dagen men valde att starta om på lördagen för att bärga med så många poäng som möjligt. Inför SSR och med förra årets SSR i bakhuvet är Patrik och hans kartläsare Jesper Johansson så revanschsugna att dom är lika röda i ansiktet som sina teamjackor.

Stora WRC klassen representeras av Jon Magnusson som är kartläsare åt Jonas Wigren Norrköpings MK. Han är saklig och väl samlad när han säger att visst går det att slå Mats Johnsson men vi är inte ensamma om att vilja ta honom… Daniel Carlsson får väl bära favoritskapet trots allt men räkna inte bort Mikael Lindqvist, Jonas Kruse samt att PG slog dock en del av VM-förarna i en överåldrig WRC, han kan bli hur farlig som helst trots att han åker i en grupp N bil.
- Detta ska bli riktigt skoj! Vem som helst av de första 5-8 förarna kan egentligen ta hem det här, avslutar Jon.

Tomas Thorén