Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell sjua i kartingdebuten

Det blev en sjundeplats för Patrik Sandell och Red Bulls internationella team i helgens 24-timmars kartingrace i Paris. I teamet ingick både etablerade VM-rallyförare som Sebastien Ogier och Formel 2-förare som Robert Wickens.

Trots sjundeplatsen av totalt 42 team, där många av teamen fram var professionella kartingteam, låter Patrik lite besviken över placeringen.
- Vi är ju tävlingsmänniskor, så helt nöjd kan jag väl inte vara. Men det var grymt roligt och lärorikt att köra så länge. Det var mycket bra koncentrationsträning. Vi var fem stycken som körde en timme åt gången, och totalt sov jag bara en timme, berättar Patrik Sandell.

En av Patriks teamkamrater var den före detta världsmästaren i utförsåkning Luc Alphand, som sadlat om till en framgångsrik rally- och racingkarriär med bland annat en seger i Dakar-rallyt i bagaget.
- Det märktes att han är enormt stor i Frankrike, och en mycket bra förebild för hur motorsportprofiler bör vara. Men till vintern får han det tufft. Då kommer han upp till mig i Kall och får prova på lite rejäl skoterkörning. Då får han sig en match, ler Patrik Sandell.


Bild: Patrik Sandell blev sjua i kartingdebuten på Aerodrome de Pontoise i Paris, tillsammans med Red Bulls internationella team.