Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden Inför andra deltävlingen

Andra omgången av Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden körs den 25 april då teamen vänder söderut för Kong Christians Race. En grustävling som traditionsenligt inleder sommarsäsongen och har Kristianstad som bas.

Sju team är anmälda till Evolution Challenge, vilket är säsongsbästa. Leder efter premiären gör Markus Hällbo/Lars Gustafsson, och de hoppas ta en andra seger i rad då det nu är dags för grus som underlag.
Tufft motstånd är att vänta från Jimmy Joge/Mikael Johansson om de visar samma tempo som senast i Lima. Då tvingade de ge sig med motorproblem. Den forne svenske mästaren är på jakt efter revansch i Kristianstad, och förväntas bli den som anger tempot från start.
.
En förare som skottade snö i Lima var Jocke Nyman: Nu lotsas han av den erfarne co-drivern Bo Holmstrand i Kong Christian Race. Den unge Östersundsföraren har redan bevisat att han kan utmana de bästa, därför kan helgen i Skåne ge honom hans första seger.

Efter att ha gjort rallydebut i Great Britain Evo Challenge, och veckan efter slutat på andra plats i den svenska serien, kommer Evo X-föraren Hans-Erik Weng/Anders Fredriksson till Kristianstad. Även om den nya bilen ännu inte är fullt utvecklad är en topplacering inom räckhåll för teamet.

Peter Eriksson/Per-Erik Svensson hade elektriska problem och slutade på fjärde plats I Lima, men på grund av skador från en tävling under påskhelgen så hinner Peter inte få ihop bilen till helgens tävling.

Joachim Carlström/Jörgen Norman gjorde en strålande insats förra året i Kong Christians Race, då de slutade trea. Duon ser fram emot att upprepa den bedriften, i motsats till Lima där bilen visade tydliga spår på alltför närgången kontakt med snövallarna.

För första gången kommer Joachim Grahn/Rickard Nilsson att delta i serien, Rickard hoppas att hans lokalkännedom ska komma till nytta, han kommer från Kristianstad.

Mycket välkomna tillbaka till den svenska Mitsubishi-serien är 2008 års mästare, Andreas Magnusson och Henrik Hulterskog. Även de har kört en deltävling i den engelska serien, och kommer väl förberedda för att försvara sin titel även om de missade premiären i mars. Förra året var det de som vann "Kongen".

Kong Christian Race har start och mål i Kristianstad. Specialsträckorna är fem till antalet, på sammanlagt 45 kilometer. Rallyt ingår i en rad olika serier, och totalt kommer 150 bilar till start.

2009 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Pirelli däck, Sunoco bränslen, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Öhlins stötdämpare, PIAA lysen, Sparco racekläder, MPart och Mitsubishi Motor Sverige.

Startande i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge
Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)
Markus Hällbo (Stora Skedvi)/Lars Gustafsson (Hofors)
Jimmy Joge (Tjällmo)/Mikael Johansson (Vansbro)
Andreas Magnusson (Skeppshult)/Henrik Hulterskog (Stensjön)
Jocke Nyman (Östersund)/Bo Holmstrand (Herrljunga)
Hans-Erik Weng (Säffle)/Anders Fredriksson (Årjäng)
Joachim Grahn (Yngsjö)/Rickard Nilsson (Kristianstad)

Ställning efter första deltävlingen
Förare
1 Markus Hällbo 12
2 Hans-Erik Weng 10
3 Jocke Nyman 8
4 Peter Eriksson 7
5 Joachim Carlström 6
Co-drivers
1 Lars Gustafsson 12
2 Anders Fredriksson 10
3 Pär Almkvist 8
4 Per-Erik Svensson 7
5 Jörgen Norman 6