Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Shootout efter nya rallytalanger

Samtliga landets rallyförare och kartläsare i åldern 16 till 20 år inbjuds till en Shootout. Efter att ha testats och synats av en jury kommer de bästa att ingå i elitsatsningen SMSC.

Svenska Bilsportförbundets gör en nystart på sin elitsatning Swedish Motorsport Challenge (SMSC), därför att behovet av att fylla på med nya talanger är stort. Dagens medlemmar i SMSC, Patrik Sandell/Emil Axelsson och Patrik Flodin/Göran Bergsten, finns redan i VM, och gänget under är väl etablerat i SM och på väg ut till internationellt tävlande.
- Syftet med SMSC Rally Shootout är dels att inte m! issa någon av de talanger som ännu kanske inte lyckats göra så mycket väsen och sig, och dels att uttagningen i sig blir en lärorik process för de som anmäler sig, säger Anders Dawidson, förbundskapten i Rally.

Inbjudan har precis landat i brevlådorna hos de 430 licensierade förare och kartläsare som finns runt om i landet i åldern 16 till 20 år. Av alla som anmäler sig kommer ett antal att plockas ut för en heldag på Bosön, Riksidrottsförbundets utbildningscenter, med personliga intervjuer och tester. Efter gallring går de allra främsta vidare till en rallytävling där själva körningen kommer att bedömas.

SMSC är Svenska Bilsportförbundets långsiktiga satsning för att hjälpa fram unga talanger till den internationella världstoppen. Som medlem i SMSC får förarna/kartäsarna hjälp med bland annat coachning, träningsläger, medieträning, PR och ett stort kontaktnät inom rallysporten.

Fakta SMSC Rally Shootout
Inbjudna: 430 förare/kartläsare mellan 16 och 18 år.
Anmälan senast: 8 maj
Steg 1: Cirka 30 deltagare väljs ut
Steg 2: Kandidaterna samlas i augusti till en heldag på Bosön i Stockholm för personerliga intervjuer och tester. Bedöms av en jury.
Steg 3: Ett 10-tal möts i en rallytävling, preliminärt i september där sista gallringen sker.
År 2010: Några deltagare erbjuds plats under året i SMSC.

För ytterligare information vänligen kontakta förbundskapten Anders Dawidson, anders.dawidson@sbf.se

Annemo Friberg
Svenska Bilsportförbunde