Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

MIDNATTSSOLSRALLYT 16-19 juli 2009

Midnattssolsrallyt ännu populärare

Många hängde på låset när anmälan öppnade

När anmälan hade varit öppen i fyra timmar hade nästan 100 anmälningar registrerats. Många minns hur det var förra året och hängde nu på låset för att få komma med. Men det var inte bara gamla bekanta utan många nya namn - med udda och intressanta bilar. Intresset har bara ökat inför den fjärde moderna versionen av Midnattssolsrallyt.

- Att det skulle bli en sådan succé hade vi aldrig kunnat ana år 2006. Då var det mest ett kul försök att väcka till liv det gamla rallyt i en ny tappning, förklarar Per Carlsson, som är den som har uppdraget av Kungliga Automobilklubben - KAK - att arrangera tävlingen. KAK var arrangör från det första året som rallyt kördes - 1950 - till 1964 då tävlingen kördes som sommarrally för sista gången och förvandlades till vintertävling. Den utvecklades till det som idag är Svenska Rallyt - nu med VM-status.

- I årets regler har vi bestämt hur många ekipage vi kan ta emot, men vi har en bakväg öppen, berättar Per Carlsson. Skulle vara något intressant ekipage som vi saknar så finns det en gräddfil in i rallyt via fem wild cards.

Under påsken deltog Midnattssolsrallyt med en monter i Custom Car Show på Elmiamässan i Jönköping. Fyra dagar fyllda av intresserade och frågvisa besökande i montern
- Det var många frågor om våra gammelbilar och inte minst var man kunde se de gamla rallybilarna köra under tävlingen, förklarar Per Carlsson.

I Karlskoga arrangeras Motordagen den 25 april och där kommer Midnattssolsrallyt att vara representerat av toppteamet Team Tidö Slott. Teamet som drogs igång förra året av David von Schinkel med David själv bakom ratten i en av de tre Porscharna. De övriga förarna var tidigare världsmästaren i rally, Björn Waldegård och skådespelaren Mikael Persbrandt.

Den 24 april stängs anmälan till tävlingen och den 3 maj publiceras anmälningslistan på rallyts hemsida. Den 28 maj publiceras ansökningshandlingarna för pressackreditering på hemsidan.

Erik Uppsäll, Skepptuna MK, Saab 96 V4, forcerar en kurva vid 2008 års upplaga av Midnattssolsrallyt. Han finns med även i år.
Foto: Fotogubben


Team Tidö Slotts David von Schinkel ger järnet på en sträcka 2008 med sin gröna Porsche.
Foto: Fotogubben


Midnattssolsrallyt 2009
17 april 2009/Håkan Tonér