Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

FORD SVERIGE OCH ANDREAS ERIKSSON SATSAR FULLT INFÖR 2009 MED HELT NY RALLYCROSS-FIESTA!


Efter att ha slutat som tvåa i Rallycross-SM förra året, lanserar nu Andreas Eriksson och Ford Sverige en helt ny Rallycross-Fiesta som skall utmana om SM respektive EM titeln i Rallycross. Med bas i den nya Ford Fiesta har Andreas och hans team Motor Sport Evolution förvandlat Fiestan till en kompromisslös tävlingsmaskin på över 600 hästkrafter.

Arbetet med den nya Rallycross-Fiestan påbörjades redan under förra sommaren då Fords motorsportavdelning- Team RS - levererade tre stycken karosser till Motor Sport Evolution i Nynäshamn.
Sedan dess har det pågått ett febrilt arbete med den nya Rallycross-Fiestan för att få den klar till EM-premiären i Storbritannien som går på annandag påsk.

Andreas Eriksson ser med stor förväntan fram mot debuten i den nya bilen.
- Vi har jobbat dag som natt för att få färdigt bilen i tid och det är väldigt kul nu att få se resultatet av åtskilliga timmar i verkstaden. Jag är övertygad om att jag kommer vara med och strida om både SM och EM-titeln, säger Andreas Eriksson efter att ha hårdkört Fiestan i ett par shakedown-tester.

Ford Sveriges VD Anna Müller kan bara instämma med Andreas efter att hon sett vad den nya Fiestan går för.
- Jag är mycket imponerad av vad Andreas har lyckats åstakomma på så kort tid med nya Fiestan. Bilen lovar mycket gott och jag är säker på att vi också kommer få se Rallycross Fiestan i andra sammanhang, säger Anna Müller.

Utöver den helt nya karossen så är det inte mycket som hängt med från fjolårets Rallycross Fiesta. Motorn är kraftigt omarbetad med en helt ny topp från Olsbergs som ger betydligt bättre vridmoment. Även växellådan är också helt ny då Andreas hade en del problem med växellådan i fjolårsbilen.
På chassifronten är hjulupphängningarna helt nya och dem är resultatet av ett samarbete mellan Motor Sport Evolution AB, Öhlins och Team RS ingenjörer som också ligger bakom Fords WRC bilarnas hjulupphängningar.


Nya Ford Fiesta Rallycross division 1 bil
Fotograf/Källa Ford Motor Company AB