Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ingen omstart för Sandell i Portugal

Rally Portugal blev en snabb affär för VM-ledarna Patrik Sandell och Emil Axelsson. Redan på den andra specialsträckan hamnade de vid sidan av vägen. Efter inspektion av bilen har Red Bull-teamet tagit beslutet att inte starta om under lördagen eftersom de befarar att motor är skadad.
- Karossen skulle vi nog hunnit reparera. Men efter rullningen stannade inte motorn direkt utan fortsatte att gå utan olja och vi befarar att den blivit för skadad av det, säger teamchefen Raimund Baumschlager.

Avåkningen var ett exempel på hur förhållandevis små misstag kan få stora konsekvenser. En notmiss gjorde att svenskarna i hög hastighet i en kurvkombination höll fel linje ut ur en kurva, och då var chanslösa att hinna korrigera innan nästa. När de upptäcker missen är det redan för sent.
- Jag är verkligen ledsen för hela teamets skull. Planen var att inte ta några onödiga risker och vi körde med marginaler när det hände. Men jag får ta på mig det här, säger en besviken Patrik Sandell.

Patrik och Emil tävlar för österrikiska Red Bull Rally Team i en Skoda Fabia Super 2000. Efter de två första deltävlingarna leder de Production World Rally Championship med maximala 20 poäng. Tvåa är portugisen Armindo Araujo på 13 poäng. Men i och med svenskarnas sorti får hemmaföraren nu ett gyllene tillfälle att komma ikapp.