Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell rullade i Portugal. Omstart osäker.

Det blev en snabb avslutning på den första riktiga tävlingsdagen i Portugal för Patrik Sandell och Emil Axelsson. I slutet av SS2, som var dagens första sträcka, gick han de av vägen och rullade.

- Vi hade gjort en miss i noterna. Det var en väldigt snabb kombination där vi skrivit 'håll in' för att komma i rätt linje in i nästa böj. Men vi borde skrivit 'håll in mycket', så nu tappade jag linjen in i kurvan efter, där vi slog i vallen och rullade, säger Patrik Sandell.

Enligt reglerna har de möjlighet att starta om rallyt imorgon med fem minuter tillägg för varje sträcka de inte genomfört. Men eftersom avåkningen skedde redan på dagens första sträcka skulle det innebära att de ligger en halvtimme efter tätbilarna.

- Det är väl tveksamt om vi startar om. Just nu känns det inte så, men det beror lite på hur det går för de övriga, om vi tror att vi kan komma ifatt tillräckligt för att få med oss några poäng hem, säger Patrik Sandell.

- Det viktigaste är i alla fall att Patrik och Emil mår bra. Nu ska vi hämta bilen och få den inspekterad av FIA:s funktionärer. Därefter kan vi ta ställning till om vi startar om imorgon eller inte, säger Raimund Baumschlager, som är teamchef för Red Bull Rally Team.


Photo: Red Bull