Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

MIDNATTSSOLSRALLYT 16-19 juli 2009

ELMIA årets startplats för Midnattssolsrallyt

I år blir Jönköping en viktig knutpunkt för Midnattssolsrallyt. Allt som har med rallyt att göra torsdagen den 16 och fredagen den 17 juli kommer att hända på ELMIA. Mässområdet mellan Jönköping och Huskvarna har allt som behövs för att rallyt ska komma nära publiken.

- Jag är jättenöjd med att i dagarna ha gjort upp med Elmia, säger en nöjd tävlingsarrangör Per Carlsson. I år satsar vi hårt på att ta rallyt till publiken för att uppleva nostalgin från rallysportens glansdagar.

På torsdagsmorgonen den 16 juli klockan 9.00 startar besiktningen av rallybilarna på Elmia. Rallyinfo och presscenter har då redan öppnat klockan 16.00 på onsdagen på Scandic Hotel Elmia. Besiktningen sker på mässområdet inför öppen ridå och har genom åren lockat stor publik. Det är inte ofta som entusiasterna har så många verkliga rallyklenoder samlade på ett och samma ställe. Ett eldorado för gubbarna.

- Torsdagen blir en heldag på Elmia med utställning av gamla bilar och när besiktningen stänger blir det officiell invigning av tävlingen klockan 17.30. Direkt därefter går starten på SS1, berättar Per Carlsson vidare, det är en rallysträcka på 1,7 kilometer inne på mässområdet. Allt gjort för att ta rallybilarna till publiken.

På fredagsmorgonen lämnar första rallybil mässområdet klockan 8.00 och den första tävlingsdagen avslutas i Trollhättan vid Saabs Museum, där ekipagen ställs upp för natten. På lördagen har dagens sista sträcka, SS13, målgång vid Årjängstravet i Årjäng och även där är det mycket lätt att ta sig till sträckan för publiken.

SS17 på söndagen är den populära sprintsträckan på Färjestadstravet där Svenska Rallyts permanenta sprintbana besöks. Även där lätt för publiken att komma åt bra åskådarplats och parkering i direkt anslutning till banan.

- Avslutningssträckan mitt i Karlskoga bjuder också på en perfekt möjlighet för alla intresserade att både se sträckan och prisutdelningen efter hela tävlingen, förklarar Per Carlsson, allt kommer att hända vid Nobelhallen i Karlskoga och där kommer vi även att bjuda på många andra aktiviteter som vi kommer att presentera senare.

Rallykaravanen drar fram genom Småland, Västergötland, Dalsland, Värmland och Närke och i senare release presenteras sträckningen i detalj.

Den 1 april öppnas anmälan till tävlingen och då publiceras också inbjudan på Midnattssolsrallyts hemsida. Den 24 april stängs anmälan och den 3 maj publiceras anmälningslistan på rallyts hemsida. Den 28 maj publiceras ansökningshandlingarna för pressackreditering på hemsidan.


Midnattssolsrallyt 2009
Håkan Tonér