Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mikael Lindqvist motorsport inför LBC-Ruschen.

På lördag är det dags för den andra deltävlingen i Supercupen, LBC-Ruschen, som avgörs i Lima, strax söder om Sälen. Det blir ett tufft rally med över åtta mil specialsträckor. Den längsta sträckan är hela fyra mil.

- Det blir en riktig utmaning med en sträcka på fyra mil. Det är inte ovanligt att en tävling har en total längd på fyra mil och här är en av sträckorna fyra mil. Det blir ett riktigt kraftprov både för mig och bilen, säger Micke.

Förra tävlingen i Hudiksvall blev en besvikelse för Mikael och Per.

- I början på första sträckan fastnade vi i en snövall och kom inte upp för egen maskin, tyvärr fanns det ingen publik i närheten som vi kunde få hjälp av. Det är så lätt att det skär ner i snön och bilen gräver sig fast, förklarar Per.

- Jag har skottat snö så det räcker för hela året nu, skrattar Micke och fortsätter, bilen är i ordning och nya Pirelli däck kommer att sitta på runt om. Jag hoppas att vi kan testa lite på fredag för att hitta de rätta inställningar på bilen. Jag har inte kört så många gånger i Lima så vägarna blir nya för mig, men jag ska verkligen göra allt jag kan för att ge de andra en riktig match.

Fakta om LBC-Ruschen:
Antal startande: 220 st
Antal fyrhjulsdrivna bilar: 69 st
Antal specialsträckor: 4 st
Antal Ford Focus WRC: 4 st
Första start: klockan 10.00
Första bil i mål: klockan 14.00

Mikael Lindqvist