Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell håller ledningen i Norge

Patrik Sandells och Emil Axelssons debut i Red Bull Rally Team fortsätter att gå efter noterna. Efter 17 körda sträckor av Rally Norway leder de PWRC-klassen i sin Skoda Fabia Super 2000 med över två minuter.

Dagen startade dock inte riktigt enligt planerna. Först kapades svenskarnas tvåminutersledning ifrån fredagen ner till en och en halv minut. Det var hemmaföraren Eyvind Brynildsen som efter en protest fick tillbaka förlorad tid, då han tvingats väja för åskådare och köra av vägen under fredagen. Sedan inledde de med att förlora ytterligare en halv minut på första sträckan, genom att köra alldeles för försiktigt.
- Första sträckan tog vi det alldeles för lugnt. Jag visste inte vilket tempo jag skulle hålla så jag backade av lite för mycket. Men sen gasade vi lite och hittade tillbaka till rytmen vi haft innan, berättar Patrik Sandell.

Svenskarna vann de tre följande sträckorna och började lägga allt större tidsbuffert mellan sig och konkurrenterna. När den sjunde och sista sträckan för dagen avslutades var differensen ner till tvåan återigen över två minuter.
- Det har varit ännu en riktigt bra dag på jobbet. Vi har hittat flytet i körningen utan att tokladda. Och både bilen och teamet har funkat klockrent. Så det är bara att njuta och fortsätta likadant i morgon, avslutar Patrik Sandell

Sex sträckor återstår innan Rally Norway avslutas söndag eftermiddag.



www.patriksandell.com