Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Upp till bevis för Sandell & Axelsson

Nu börjar allvaret för Patrik Sandell och Emil Axelsson. Klockan åtta ikväll går starten för Rally Norway, som är den första deltävlingen i Production World Rally Championship (PWRC). Och målsättningen är hög. Det handlar om att försvara VM-titeln för sitt nya team, Red Bull Rally Team.
Rally Norway innebär inte bara premiär med nytt team för svenskarna. Det blir också VM-premiär för den Skoda Fabia Super 2000 de kommer att köra under året. En bil de fick stifta bekantskap med under teamets testdagar i jämtländska Kall i helgen.
- Det var verkligen kanon. Det kändes som att vi hittade rätt i bilen nästan direkt, och underbart att träffa hela teamet och känna hur professionellt de jobbar över hela linjen, säger Patrik Sandell.

Under torsdagens Shakedown på plats i Norge fick teamet ett nytt tillfälle till tester och justeringar innan startskottet går.
- Vi körde fem vändor och behövde bara göra några småjusteringar. Så nu är vi totalladdade, säger Patrik Sandell inför kvällen.

Strax efter kl åtta ger sig svenskarna ut på första sträckan. En superspecial där de ställs mot Andreas Mikkelsen i en svensk-norsk duell.

Ca kl 20.30 kommer resultatet av första sträckan att presenteras på www.wrc.com.


Foton: Rutger Pauw/Red Bull