Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rallyrapport 1 Rudengren rally team

SM premiären i rally, rally Nordvärmland gick under perfekta förhållanden med solsken, snö och minusgrader.

Till årets säsong kommer vi att sköta om 2 bilar dels vår egen WRC Mitsubishi samt en Mitsubishi EVO VII grp N som vi hyr ut.
Till den första tävlingen hyrdes bilen av Martin Ertl från Österrike. Hans körning gav väl inget eko efter sig men hans reklam på bilen kommer nog att komma upp i media. Tyvärr åkte han av i mål svängen på sista sträckan.

Jag själv fick en trög start med dåliga tider på de tre första sträckorna på lördagen.
Efter uppehållet fick vi på nya däck och vägarna var bättre plogade. Det gjorde att vi fick till tre bra sträcktider i nivå med de fem snabbaste i tävlingen.

Tekniskt fungerade bilen fint, den nya motorn från Trend ger betydligt mer effekt och varvar ur lätt. En ny sättning på stötdämparna har gett bättre stabilitet i högre hastigheter. För att få upp mitt eget tempo kommer vi att klämma in en vintertävling till, troligen den 21 februari.

På grund av finanskrisen har vi inte kunnat sälja all reklamyta på bilen och därför kör vi med ett ideellt budskap, Kör Nykter. Jag tycker att det är ett viktigt budskap.

I vecka 9, torsdag - söndag kör vi förarutbildningen i Östersund, det finns ett fåtal platser kvar för de som känner för att bli bättre på att köra bil på halt underlag.

Rallyhälsningar från
Johan Rudengren

här