Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Vestlund snabbast när rally-SM 2009 inleddes

Inför 1.500 åskådare var det något överraskande Tommy Vestlund som var snabbast när SM-säsongen drog igång med superspecialen i Värmland Runt. Dalkarlen noterades för tiden 1.37,7 i sin Grupp N-Mitsubishi och var 0,5 sekunder före märkes- och klasskollegan Jimmy Joge i mål.

Det var förarna i klassen Otrimmat 4WD som var vassats när SM-säsongen 2009 startade i Karlstad fredag kväll. Inledningssträckan i Värmland Runt, superspecialen på Färjestadstravet, toppades av ovan nämnda Vestlund och Joge.
– Jag är lite förvånad att det gick så bra eftersom jag haft så mycket att stå i den senaste tiden, berättade Borlänge MK-föraren Vestlund efter den succéartade starten på tävlingen.

Bredvid sig i bilen hade Tommy värmländskan Miriam Walfridsson. Hon, som inte kom till start med Ramona Karlsson, ersatte sjuke Fredrik Prosén. Samarbetet kunde inte ha börjat bättre.

Storfavoriten till slutsegern, regerande svenske mästaren i värstingklassen Trimmat 4WD, Mats Jonsson, var "bara" fyra totalt på öppningssträckan. Före sig hade han förutom ovan nämnda även Mikael Lindqvist, som kör i samma klass. Östgöten har ett litet försprång (1,2 sekunder) på värmlänningen inför starten på lördag.

I Otrimmat 2WD var Patrik Johansson från Wäxjö MS snabbast i sin Ford Fiesta. Det var inte överraskande. Lite överraskande var det emellertid att han skulle vara snabbare än snabbaste trimmade tvåhjulsdriva bil. Den rattades av fjolårets SM-tvaå, Kristian Johansson från Kinds MK, som var 18:e man totalt.

Underlaget på Superspecialen höll bra, trots att Kung Bore inte försett de södra delarna av Värmland med speciellt många minusgrader de senaste dagarna.

Tävlingen fortsätter med sju riktiga vintersträckor på lördag. Samtliga körs i trakterna av Hagfors i mellersta Värmland.