Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Publikens drömheat i SM-premiären

Rallyentusiasterna tog chansen. Därför inleds rally-SM 2009 med deras egna drömheat i Karlstad i morgon. På Superspecialsträckan kommer bland annat Mats Jonsson och Jonas Wigren att matchas mot varandra. Det blir en duell helt i publikens smak.

För en vecka sedan uppmanade Svenska Rallyt sina besökare på SM-sidan www.swedishrally.com att lämna förslag på heat till öppningssträckan i Värmland Runt, som avgörs 30-31 januari: "Skicka ett mail och berätta vilka förare du vill se i en duell man mot man i SM-premiären".
– Reaktionen var omedelbar. Redan den första dagen hade vi fått in många förslag på intressanta heat, berättar presschefen Jerker Johansson.

I morgon startar tävlingen och hälften av heaten är framröstade av sportens anhängare.
– Kul att de som följer rallysporten också får en möjlighet att påverka. Intresset att tycka till har varit stort och på Färjestadstravet i morgon kväll är det många som får se sina förslag till dueller förverkligade.

Hetaste mötet blir det mellan regerande mästaren i värstingklassen Trimmat 4WD, värmlänningen Mats Jonsson och Jonas Wigren, östgöten som var tvåa efter Jonsson i SM-tabellen i fjol. En annan läcker duell blir nykomlingsmötet mellan Andreas Sjölander och Jocke Nyman i Otrimmat 4WD.

I Trimmat 2WD får publiken bland annat se svenske mästaren Leif Peterson mot fjolårets silverman Kristian Johansson. Victor Henriksson mot Calle Ward och Per-Arne Sääv i en man-man-kamp mot Peter Zachrisson blir också intressant att följa liksom bland annat Fredrik Mencks match mot Patrik Johansson i Otrimmat 2WD.

Rally-SM 2009
Jerker Johansson