Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nu börjar allvaret för Victor Henriksson.

Dags för premiärtävlingen i Rally SM 2009 med Värmland Runt nu i helgen. Victor är väldigt ivrig på att få komma iväg mot Värmland nu till helgen, och känner att han har haft den bästa tänkbara uppladdningen inför en säsong. Det först med en rejäl test för två veckor som avslutades med start i Offerdalingen så att han har redan även tävlingsmil "i kroppen".

Efter det så har teamet gått igenom hela bilen för att säkerställa att bilen är tipp topp inför SM premiären. Det krävdes inga större ingrepp utan normalt underhåll och motorn fick sig en ny mappning.

Värmland Runt kommer att köras på klassiska rally sträckor som används i det "stora" Svenska VM-rallyt och även arrangeras av Svenska Rallyt som står som arrangör för hela SM serien.

Rallyt börjar med en super-special på Färjestads Travbana på fredag kväll och rallyt flyttar sedan på lördag till Hagfors.

Målsättningen för årets säsong är givetvis att vinna SM i klassen trimmat tvåhjulsdrivet och då krävs det att man tar poäng i samtliga tävlingar och med det i sikte så är det pallen som gäller för Victor.

Victor själv berättar: -Det känns riktigt bra och är riktigt bra förberedd. Och Håkan och jag tyckte att vi hittade känslan och farten ganska omgående på testen så det känns bara toppen, och bilen känns perfekt. Hoppas nu bara att det blir ett riktigt bra underlag, för det har ju varit lite för varmt sista tiden men kylan ser ju ut att vara på väg. Men det lär ju vi få se på fredag när vi ska skriva noter. Men det här ska bli himla skoj, avslutar Victor.

Och vi ska hålla Er informerade på hemsidan om hur det går under hela rallyt.

Johan Paananen