Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

team SLIREJ - SM-premiär i Värmland Runt

Då var det dags att dra igång årets rallysatsning för team SLIREJ. Det är Värmland Runt med samma arrangör som sedan många år arrangerar den svenska VM tävlingen.

Teamet har för avsikt att kriga om medaljplaceringar, men vet också att det kommer att varar lika hårt i år som förra året. Flera av våra tuffaste konkurrenter kommer tyvärr inte till start, men det har kommit till några utropstecken som förväntas göra bra ifrån sig.

-Ja visserligen har det försvunnit några till i år, men det tillkommer även en del förare som är snabba så lätt kommer det inte att bli, säger Tommy. -Först och främst är det Jimmy Joge som vi vill slå, men även Thomas Thunström, Jocke Nyman och Andreas Sjölander vill säkert ha ett ord med i laget, även Hasse Gustavsson blir säkert farlig så det är många att slå.

För egen del så kommer team SLIREJ i samma bil som man kört dom föregående 2 säsongerna med . Den har några år på nacken men visade sista tävlingen i Norrköping att den är bra nog att slås om topp 3 placeringar. Tommy och Fredrik låg ju då endast 12 sekunder från ledningen då en sten satte stopp för deras framfart.

-Ja det kändes väldigt surt att vi åkte på stenen då vi knappt genade något, men så är det. Farten vi hade då var i absoluta toppen så det får vi ta med oss till Värmland.

-Vi var i alla fall ut igår och åkte på fina vintervägar och det kändes riktigt bra.

Teamet har ju länge tvekat att komma till start bla pga den ekonomiska krisen som gjort det svårt att sy ihop en budget. Fast nu har man beslutat att köra första tävlingen för att inte tappa något utifall man kan lösa finanseringen för resten av säsongen.

- Jag kommer att gå ut max och sätta ribban högt. Lite smolk i bägaren är att Fredrik ligger sjuk med feber, så vi hoppas han blir frisk till start. Jag har dock pratat med en ev ersättare utifall inte han repar sig.