Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Top-Driver kör igång med SM-premiären till helgen.

Äntligen är det dags att köra igång årets upplaga av Top-Driver i och med SM-premiären Värmland Runt nu till helgen som kommer.

Nu är det dags för årets första tävling i Top-Driver som körs ihop med SM-premiären i Värmland nu till helgen. Det är det fjärde året nu som cupen körs och till i år blir det en hel del nytt i årets cup, många nya namn och nya tävlingar. Det är inte mindre 15 Fiestor i lilla gruppN som finns i startlistan till Värmland Runt, fler kommer att tillkomma till cupen under säsong. Utöver de 15 Fiestorna i startlistan så finns det ytterligare en Fiesta ST till då Victor Henriksson har bytt klass och kör i år i klassen trimmat 2-hjulsdrivet. Victor kommer således inte att tävla i själv cupen utan har i uppgift att hjälpa de nya förarna med att utvecklas i sin rallykarriär.

Några av toppförarna från tidigare år så som Andreas Sjölander och Jocke Nyman har bytt klass vilket är naturligt för deras vidare rally-karriärer och återfinns bland annat i Grupp N fyrhjulsdrivet. Vi önskar dem lycka till.

Till i år är det dessutom tillskott på tjejer då både Cindy Brüggemann och Marlene Engan kommer att köra i cupen i år så grabbarna får passa sig.

Nytt för rally Sverige är också att Svenska Rallyt AB är den som organiserar rally-SM, vilket de börjar med att göra på hemmaplan i Värmlandsskogarna. Vilket leder till att förarna kommer att få köra klassiska rallysträckor som alla körs i VM rallyt. Det tillsammans att Svenska rallyt som regel rankas väldigt högt av VM-förarna borgar för att SM-premiären kommer bli en kanontävling.

Rallyt börjar med en super-special på Färjestads-travbana och på lördag flyttar rally lite längre norrut i trakterna kring Hagfors.

Vi kommer att uppdatera hemsidan med nyheter och kommentarer samt resultat under tävlingen.

Låt det roliga börja.

Glada rallyhälsningar
Johan Paananen
Ford Motor Company