Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Öppet Mästerskap för Klassiska Rallybilar.

Sydsverige berikas med ett nytt mästerskap i vår. Premiär sker i början av maj i Småland för att följas av ytterligare 5 rally tävlingar i Småland och Skåne.

Mästerskapet är öppet inte bara för svenska förare utan även utländska förare med bilar som tillhör rally klassikerna.

Sydsvenska Klassiska Cupen (SSKC) har kommit till på initiativ av förare och arrangörer inom Södra och Smålands Bilsportförbund för att ge dess förare med gamla klassiska rallybilar fler tävlingstillfällen och var ett komplement till de tävlingar som Rallyklassikerna ordnar tillsammans med Svenska Bilsportförbundet.

Intresset för rallytävlande med klassiska rallybilar har kanske aldrig varit så stort som nu. SSKC:s undersökningar i de tre sydligaste länen, visar att det finns en potentional av 60 ekipage redan klara och besiktade enligt Appendix K.
Mycket av intresset måste tillskrivas Midnattssolsrallyt vilket verkligen väckt intresset bland före detta förare och en del nya.

Att inte SSKC vilar på lagrarna då det gäller att få till sportsliga evenemang visas bäst av att man rivstartar och uppmanar alla sina förare, att utanför cupen, ställa upp i Hässleholm den 2 maj då Hässleholms MK arrangerar Dansk - Svenska Fighten på garnisionens område. Förmodligen blir det enda gången under säsongen som dessa gamla grus virtuoser provar asfaltunderlag. Tanken finns att man kanske redan till nästa år kommer att söka samarbete utanför landets gränser för att genomföra cupen.

Tyvärr kolliderar seriens första tävling med en av klassikernas RM tävlingar, beklagligt men med så kort varsel som cupens utformning haft fanns inga andra alternativ, så södra Sveriges rallyklassiker ges också möjligheten att köra de rikstäckande tävlingarna.

Den 6 Juni arrangeras ett Mästarmöte för klassiska rally bilar i Älmhult då fattas även beslut om vilken klubb som får arrangera finaltävlingen under hösten.

Det unika med Sydsvenska Klassiska Cupen är att de aktiva själva fattar besluten som rör cupen och dess utformning.

Tävlingar: 9 maj Skilling 500, 6 juni Mästarmöte, 27 Juni Dackefejden, 22 augusti Emil-trofén, 12 september TV-svängen (ingår även i RM) och sedan Finaltävling ej bestämd ännu.