Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Finnskogsvalsen avgjordes i ett snöigt Värmland

Snötäcket låg fint redan på lördagsmorgonen, men mer snö var att vänta under dagen/kvällen. I de nordligaste delarna av tävlingsområdet kom det upp till 4 dm med snö. Arrangören hade beställt plogning till kl. 9 på morgonen, men vid 14 tiden var det bara att kalla på plogarna igen så att de fick köra bort snön av vägen. Tävlingen avgjordes med andra ord på vägar som var täckta av is och snö.
Då vädrets makter ställde till med snöyra resulterade det i att många tvingades att bryta och 23 bilar kom i mål av 39 startande.
Tävlingen vanns av Timo Houvinen Finnspångs MK tillsammans med Björn Engström Borlänge MK. Det vinnande ekipaget vann med hela 29.5 sekunder före Tvåan Bengt Thorsell Skara MK och Marie Andersson Teknisk MK.

Femma totalt och vinnare av klass A-2WD blev ingen mindre än KP Motorsport ekipaget Kent Persson och Lars-Inge Björlin Säffle MK i sin Toyota Corolla. De hade under tävlingen en fight med Christer Steen och Niklas Edvardsson, men Christer och Niklas tvingades ge upp 3km in på sista SS efter en avåkning som resulterade i trasig framvagn. Så kunde Kent och Lars-Inge rulla in som vinnare i klassen.
Tvåa i klassen vart ingen mindre än Norges kända motorsportsprofil Per Engseth. Per visade att han mångåriga karriär av tävlande inte var någon nackdel då han körde in på hedrande andraplats.

I samma klass fast B förare kom 10 ekipage till start och den som styrde in som klassvinnare var Finnskoga MKs Lars-Åke Nygren med sin trogne kartläsare Marcus Nord. Tvåa i klassen vart ett annat värmlandsekipage Daniel Johansson och Suzanne Pedersen 9.5 sekunder bakom.

I ungdomsklassen ställde 4 ekipage upp till start, två av dem tog sig hela vägen fram och det var den arrangerade klubben MK Rattens ungdomar. Det var Johan Ericsson som rullade in som vinnare tätt efter flickvännen Lina Olsson Spets.

Under tävlingsdagen fanns radio Fryksdalen på plats och sände live från tävlingen, detta var något som slog väl ut och var mycket populärt bland de tävlande, servicen, publiken och alla andra som satt och lyssnade framför radioapparaten.