Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Publikens drömheat kan bli verklighet i SM-premiären

Publiken kan påverka startlistan när rally-SM 2009 inleds med Värmland Runt 30-31 januari. På mästerskapets hemsida på Internet (www.swedishrally.com/sm) uppmanas nämligen besökarna att skicka in sina drömheat i SM-premiären.
- Värmland Runt inleds med en superspecialsträcka på Färjestadstravet i Karlstad fredag kväll. Där möts förarna man mot man. Sträckan är till för vår publik och därför tycker vi det är rimligt att den också får vara med och påverka vad som kommer att ske. Därför bjuder vi in rallyentusiasterna att vara delaktiga i beslutet om vilka förare som ska mötas i de olika heaten, säger Svenska Rallyts vd Bertil Klarin.

Nyheten om "Drömheat i publikens smak" hann inte ligga ute länge på mästerskapets hemsidan förrän de första förslagen på dueller kom in via mail.
- Mats Jonsson mot Jonas Wigren är ett av förslagen. Hasse Gustafsson mot Ramona Karlsson ett annat, berättar presschefen Jerker Johansson.

Idén med att göra publiken delaktig på det här sättet är tämligen unik.
- Jag har aldrig tidigare, varken i Sverige eller utomlands, varit med om att åskådarna fått möjlighet att påverka startordningen i en tävling, säger Klarin.

Rally-SM 2009
Jerker Johansson