Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Fyra förare belönade med Stora Grabbars Märke

Stora Grabbars Märke är en utmärkelse för riktigt framgångsrika förare. På årets Bilsportgala hade följande fyra nåt de 25 märkespoäng som krävs: Bengt Andersson, Mattias Ekman, Mats Huldén och Kenneth Lannermo.

VM-vinst ger femton märkespoäng, en tiondeplats en poäng. Ett SM-guld är värt tre poäng, och ett brons ger en pinne.
I år var det fyra förare som ansökt och fått sina märkespoäng godkända för Stora Grabbars Märke. Redan 1990 vann Bengt Andersson, Borås, EM i Radiostyrd Bilsport, 1:8 Track. Sedan har han många medaljer i SM, RM och NM.

Mattias Ekman, Huddinge, har de senaste åren dominerat KZ2 med bland annat tre SM-guld på raken. Vilket gör att han redan som 23-åring får den numrerade nålen.
Mats Huldén, Molkom, hade som mål att få ihop tillräckligt med märkespoäng i år efter att länge ha tävlat framgångsrikt i Crosskart. SM-guldet i 500 cc satt därför perfekt.

Årets fjärde Stora Grabbars Märke gick till Kenneth Lannermo, förare i Bilorientering från Årsta. Tre SM-guld och en mängd silver och brons är hans facit sedan 1990.
Förutom äran är förtjänstmärket också kopplat till en hederslegitimation som ger fritt inträde på alla tävlingar som är sanktionerade av Svenska Bilsportförbundet.

SBF