Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sveriges motorsportstjärnor på Bilsportgalan!

Årets Svenska Bilsportmässa den 23-25 november på Stockholmsmässan bjuder besökaren på det mesta inom svensk bilhobby. Landskamp i bilstyling, Virtuell Bilsport, Mattias Ekström, Live Action Arena, Tony Rickardsson och Sveriges coolaste ombyggda bilar.
Samtidigt som mässan pågår, arrangeras också motorsportens egen gala – Bilsportgalan i Victoriahallen i Älvsjö.

Årets finalfest

Bilsportgalan är svensk motorsports egen finalfest.

Lördagen den 24 november arrangeras galan för fjärde gången av tidningen Bilsport och Svenska Bilsportförbundet. Det är kvällen då vår svenska motorsportelit ska hyllas för sina framgångar under året. 1000 speciellt inbjudna gäster fyller galalokalen och bjuds förutom på mängder av prestigefyllda prisutdelningar, underhållning i absolut toppklass.

Stjärnorna samlas i Älvsjö

Alla är där! Sveriges alla motorsportstjärnor finns såklart på plats i Victoriahallen för att firas och fira samt avsluta tävlingssäsongen 2007. Mattias Ekström, STCC-mästaren Fredrik Ekblom, Tony Rickardsson, Alx Danielsson, Rickard Rydell, Janne ”Flash” Nilsson och 13-faldige Europamästaren Kenneth Hansen är självskrivna på galan.

Dessutom hela övriga motorsportbranschen med sponsorer och arrangörer. Andra prominenta gäster på galan är till exempel Noppe Lewenhaupt och Sveriges Tidskrifters Lars Strandberg.Medaljer och utmärkelser

SM-medaljerna i STCC, rally, rallycross och dragracing delas ut på Bilsportgalan. Dessutom flera andra ärofyllda stipendier och utmärkelser, t.ex. Ronnie Peterson Minnesfond och Stora Grabbar. Ett alldeles nyinstiftat miljöpris kommer också att delas ut. Detta till någon som har gjort något anmärkningsvärt för miljön inom svensk motorsport.

Bilsport Award har sin upplösning allra sist på galan då det ska presenteras vem som får Bilsport Junior och Bilsport Senior Award. En proffsjury har redan utsett nio stycken vinnare inom sin respektive tävlingsgren. Nu är det upp till Bilsportmässans publik, tidningens läsare och besökarna på bilsport.se att avgöra vem som står som slutsegrare!Stort hemlighetsmakeri

De inbjudna gästerna bjuds under kvällen på underhållning och show av svenska toppartister. Därtill också en specialkomponerad, exklusiv 5-rätters meny, i år med italienskt tema.

Julien Dauphin, som är en av världens mest framgångsrika magiker, är en kvällens artister! Husbandet DeSotos ackompanjerar kvällens prisutdelning och galans övriga artister som än så länge är hemliga!

Konferencier för kvällen är Kristin Kaspersen tillsammans med tidningen Bilsports redaktionschef Mikael Johansson.

Bilsportgalan äger rum den 24 november i Victoriahallen, Stockholmsmässan med start klockan 19.30.

SBF