Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stecka segrade på Ekesberget.
Med sina fyra tidigare totalsegrar är Mats Jonsson är kung på Ekesberget. Men det var kronprins ”Stecka” Walfridsson som tvingade kungen att abdikera efter helgens kamp om hundradelar uppför Ekesbergsbacken.
Striden om hundradelar började redan i första åket, Jonsson drog längsta strået och klämde till med 9 hundradelar snabbare tid än Walfridsson. Jonsson blir svårslagen hummades det i backen. En femte seger hade suttit fint för Mats, men Stecka ville annat. Revanschlysten efter en medioker SM-säsong så här långt, tog Walfridsson i för kung och fosterland, en satsning som gav resultat. 26 hundradelar snabbare än Jonssons första åk och fördel Walfridsson. Mats lyckades inte kontra med sitt andra åk, det blev Stecka som fick höga segerbucklan i skyn efter racet.

Thomas Lindén nära seger
I den trimmade tvåhjulsdrivna klassen var dagens överraskning Thomas Lindén från Molkom. Kenneth Olsson, backexpert från Hällefors och regerande svensk mästare i Backe, tog hem segern, men Thomas var inte långt efter med sin lilla Opel Corsa 1600. Endast en tiondel skilde dem åt. Håkan Broo rattade sin VW Golf till seger i B-förarklassen för trimmat tvåhjulsdrivet och C-förarklassen vanns av Hälleforsaren Per-Ola Elgh i en Saab 900. Snabbaste veteran var Peter Eklind, som hade strid in på mållinjen med sin Volvo och vann med blott två hundradelar över Klässbolsexpressen Erik Nygren med sin gamla Peugeot.

Rune snabbast i Volvo Original
Något av veteran är också Rune Lindgren, fast i klassen Volvo Original, där han visade att gammal är äldst. Fjolårssegraren i klassen Bjarne Sools fick denna gång se sig besegrad av rallyräven Lindgren tävlande för Degerfors RC. Otrimmade bilar körs det också i grupp E, där Marcus Nordström i år visat sig näst intill oslagbar med sin VW Golf. Så också i Ekesbergsbacken, där han vann före Stöpa-Jocke Johansson.


Rallyhälsningar.
Anders Ekström
presschef Ekesbergsracet