Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tobias kör 15 VM-Rallyn i Subaru

- Miljonsatsning från svensk sponsorAtt Tobias Johansson från Ludvika kommer att ratta en ny Subaru Impreza WRC under 2005, blev känt häromdagen.
Men nu står det också klart att han kommer att köra nästan samtliga deltävlingar i 2005 års Rally-VM. Team-managern Göran Henriksson och Team Olsberg satsar åtskilliga miljoner på att köpa in två kompletta Rallybilar av samma modell som Petter Solberg kör till Tobias.- Det här är en satsning vi aldrig sett maken till i Sverige, säger Dan Persson på Subarus svenska generalagent Internationak Motors.

- Att en privat sponsor satsar mångmiljonbelopp på att ge sin förare en chans att köra en bil i världsklass är unikt i vårt land.

Tobias kör för Göran Henrikssons Team Olsberg, och det är detta team som nu tecknat avtal med ProDrive i England om att köpa in två Subaru Impreza WRC S10 bilar. Och en hel säsongs service.
ProDrive är det bolag som sköter hela Subarus fabriksteam i Rally-VM, med bland annat Petter Solberg.

- Detta betyder att Tobias kommer att få samma bilar, samma tekniska kompetens, och samma VM-erfarenhet i ryggen som fabriksförarna.


Nästan hela VM


Ursprungligen var det tänkt att Tobias skulle kära 6-8 VM-deltävlingar. Men under besöket hos ProDrive beslöt man utöka satsningen markant.

Av de totalt 9 bilar som byggs av nya Subaru Impreza WRC S10 kommer Tobias att ha två. Och med dessa bilar ska han tävla i hela Rally-VM, utom i Montecarlo, eftersom bilarna inte hinner bli klar i tid.

- Utan att sätta alltför stor press på Tobias, så tror jag definitivt att han har kapacitet för en topp tio-placering om han inte gör några större misstag, säger Göran Henriksson

Premiär i Sverige

Tobias debut i den passande nog blå-gula Subarun blir i Sverige på Svenska Rallyt den 11-13 februari.

- Det ska bli riktigt kul att äntligen få se en svensk förare i våra blå-gula VM-bilar, säger Dan Persson.

- Vi kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa Tobias och Team Olsberg på alla sätt vi kan. Rally är en viktig del av Subarus själ och identitet.

- Dessutom är det en motorsport med verklighetsanknytning. Här är det riktiga bilar på riktiga vägar som gäller.