Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hettan stiger i WRC-klassen

Samtidigt som kylan återvänt och SMHI spår snö så börjar det hetta till i trimmade fyrhjulsdrivna klassen i Rally-SM.

Tobias Johansson har just offentliggjort sina ändrade planer: vi får se honom här hemma i SM! Ännu så länge i en ”TBA”, to be announced, men enligt uppgift lutar det åt att han kör team Olsbergs Toyota Corolla.
Fjolårets suverän, Thomas Rådström, är också anmäld, till synes i samma bil. Självklart har vi försökt bringa klarhet i detta, men grumligt är det. Kanske någon överraskning som väntar?

Tillbaka i skogen efter två år har vi Per Johansson. Trollhätteföraren fann sig aldrig riktigt tillrätta i Rallycrossen, och tänkte lägga av helt. Men suget återvände och nu står det en helt genomgången Ford Focus i garaget.
- Det ska bli jättekul att få vara med i tyngsta klassen, säger Per.
Han ägnar mellandagarna åt ett grundligt test, sedan blir det premiär i Sunne och Supercupen. Hans planer är att åka hela serien.
- Men vi får se vad det kostar, det finns en smärtgräns och jag vill inte bli tvåa…

Dussinet fullt är målet för Mats Jonsson, och då snackar vi förstås guldmedaljer. Han har ägnat tid åt Forden så att han den här säsongen ska ha marginalerna på sin sida. Ny databox förstås och övrig elektronik synad med lupp.
Ny i klassen men gammal i gamet är Stig-Olov ”Stecka” Walfridson. Han har köpt en så kallad Evo 6,5 eftersom bakvagnen är ombyggd på Mitsubishi Evo 6 WRC:n.
- Jag har tänkt mig att vinna SM. Inte kan man sänka garden inte!, säger ”Stecka” som alltid har bråttom var än han far fram.
Eddie Hörbing har lagt en massa pusselbitar tillrätta inför premiären. Ny kartläsare i Jon Magnusson (åkte tidigare med Jari Saarinen och före det Jonas Wigren), ny klubb i Laxå MS (sonen Tobias kör Crosskart där och de är ofta där och tränar) och den tidigare tyskreggade Corollan har numera svensk nummerskylt. Lägg därtill några detaljer på bilen som rättats till.
- Nu börjar vi få ordning på både mig och Corollan så vi ska åka alla tävlingar är det tänkt, säger Eddie.

Jimmy Joge tänker förvisso ta ett steg i taget, men likväl blir det superintressant att se honom i en Peugeot 206 WRC. Han har redan varit uppe i Östersund och testat, och jobbar för att hinna dit en gång till innan Sandviken.
- Det är en stor omställning, men det gick bättre och bättre, säger Jimmy Joge.
Det skulle inte förvåna om han kör in sig fortare än kvickt…
Oscar Svedlund tar förhoppningsvis steget över till sommaren, då hans Skoda Fabia WRC förmodas anlända. Däremot säger Andréas Eriksson att han står över Rally-SM till förmån för Rallycrossen. Men hans Focus står startklar i garaget…
- Ring om det händer nåt kul! Då kanske jag hoppar på, säger Andréas med ett skratt.
Jari Saarinen kanske också kommer tillbaka en dag, men just nu känner han att motivationen saknas och därför står han över årets säsong.

Annemo Friberg
SBF