Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mitsubishi Ralliart Sweden 2005

Under de femton år som Rally-SM Grupp N arrangerats har Mitsubishi dominerat klassen och tagit samtliga femton SM-guld, sju av Stig-Olov Walfridson, sex av Kenneth Bäcklund och två av pionjären Sören Nilsson. Mitsubishi-förarna har vunnit närmare 90 % av alla de SM-tävlingar som arrangerats under dessa år. Flest SM-segrar i Grupp N har Kenneth Bäcklund. Han har vunnit totalt 44 SMtävlingar och är på jakt efter ytterligare segrar för att kunna ståta med titeln ”flest SM-segrar genom tiderna”.

Genom sin rallysatsning och sitt stöd till unga och lovande förare har Mitsubishi gjort mycket för tillväxten inom sporten. Idag finns många lovande chaufförer som alla har ett gemensamt, de har under sin tidiga karriär tävlat med en Mitsubishi. Mattias Ekström, DTM-mästare 2004, Daniel Carlsson, Oscar Svedlund och P-G Andersson är några av våra nu internationellt erkända chaufförer som rattat en Mitsubishi.

Inför kommande rallysäsong 2005 har Mitsubishi Motors Sverige beslutat ta en paus från tävlandet.
Beslutet innebär att Mitsubishi Ralliart Sweden inte kommer att delta i kommande SM-serie. ”Motorsport är ett av våra kärnvärden och viktigt för Mitsubishi, både internationellt och nationellt. Vi vill nu utvärdera vår långa och framgångsrika satsning på rallysporten för att se hur en eventuell framtid kan bli än mer framgångsrik. Vi vill också passa på att tacka våra sponsorer för de fantastiska åren vi har haft”. Säger Jari Kohonen, VD för Mitsubishi Motors Sverige.

Mitsubishi fortsätter dock sin satsning genom att bibehålla den goda servicen gällande bilar och reservdelar till tävlingsverksamheten. Mitsubishi Motors Sverige fortsätter att lagerhålla och leverera dessa specialdelar och de privata rallyteamen kan via den lokale Mitsubishi återförsäljaren/verkstaden beställa reservdelar och tillbehör, till fortsatt subventionerade priser.

Helmia Motorsport kommer också fortsättningsvis kunna serva privatåkarna med reservdelar. Detta är viktigt för Mitsubishi då man genom åren byggt upp en ovärderlig bank av erfarenheter samt har en mycket professionell personal, där Sven-Inge Neby är nestorn.

Givetvis finns det även möjlighet att beställa hem nya Mitsubishi bilar för att bygga tävlingsbilar av. För att få en effektiv och smidig hantering av detta, skall dessa beställningar ske via den lokala Mitsubishi återförsäljaren.

Mitsubishi Motors Sverige
Johan Brändström