Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Jonas vann på hemmabanan.

Hemmaföraren Jonas Bergström tog klubbens bil, skruvade och trimmade ett par veckor och gjorde ett försök på hemmabanan. –Jag har lagt ned en del tid på bilen, men det var det värt, log en segerglad Bergström i höstsolen efter helgens folkracetävling i Munkfors.

Men någon förhoppning om seger fanns det inte hos Bergström inför tävlingen. –Bilen kändes gå bra, men det var först efter andra åket som jag började känna att det var en vinnarbil, menade Jonas om Munkfors MC:s Saab 99 som han nu blivit riktigt fäst vid. –Jag köper den av klubben nu, konstaterade Jonas.

Växellådstrubbel
Inför tävlingen pratades det mycket om Lars-Göran Bran, Karlstads MC, men för LG var det en trilskande växellåda som blev hans Waterloo. –Sprinten i lådan gick av, ursäktade sig Bran, som inte kunde matcha sina tidigare resultat på sin favoritbana.

Klubbduell
Det blev istället klubbduell in i första sväng i A-finalen bland seniorerna. Ulf Ehn gav Jonas Bergström en match och var faktiskt en halv billängd före in i första sväng. Men Bergström blev för svår i kurvan och tryckte ut märkes och klubbkollegan Ehn i hård duell. Sen var segern en enkel match för Bergström, följd av Ulf och snabbe Volvo-föraren Micke Nilsson, också Munkfors MC.

Otur Thorsson
Bland juniorerna var det hemmaklubbens Linus Thorsson som dominerat under kvalen och såg ut att gå en säker seger till mötes med den startsnabba VW:n. Men si det gick inte alls. I finalen vart det tvärstopp efter några varv i ledning med folkan och segern gick i stället till Filipstads Volvojunior Andreas Carlsson före Erik Höglund, Hamra Racing, i en Saab. Startsnabb i Folka var också damklassens Lisbeth Karlsson som tog hem damklassen före förra höstens segrare på Tomtfallet, Inger Johansson, Filipstads MC.

Med motorhälsningar
Anders Ekström