Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Peter Zachrisson i Norge

Peter Zachrisson har under helgen varit i Hamar och kört finalomgången i Norgemästerskapen med en Mitsubishi EVO 7. Det var ett rally som innehöll knixiga specialsträckor, blandat med ruskigt snabba vägpartier, där medelhastigheten på en sträcka var faktiskt hela 120 km/h! Åtta specialsträckor förlagda på 10 mil kördes i ett mycket vackert höstväder.

Peter, som i just denna tävling hade rutinerade Jan Svanström i högerstolen, lyckades komma in på en hedersam fjärdeplats i Stora Grupp N-klassen, 53.3 sekunder bakom Eivind Steffensen i en Subaru Impreza, samt köra in på en nionde plats totalt i hela rallyt.

- Enligt planen så startade vi rallyt i ett relativt lågt tempo, men vi ökade sedan successivt för varje sträcka, berättar Peter. Målsättningen var att komma i mål och skaffa mig värdefulla mil i kroppen med den här bilen. Det gjorde vi och jag tycker vi närmade oss täten, ju längre rallyt pågick. Vi var cirka en halv sekund per km efter sträcksegraren i slutet. Tilläggas bör också att vi hade en originalväxellåda, till skillnad mot de andra som körde med en sekventionell låda. Divergensen på en Mitsubishi och Volvo Original är enorm. Framför allt så känns det i materalet där exempelvis stötdämparna är hårdare på en Grupp N-bil. Jag är nöjd med insatsen som jag ändå ser som klart godkänd, i konkurrens med de allra bästa Grupp N-ekipagen i Norge, konstaterar Peter till sist!


Mikael Carlsson
Peter Z Rallyteam