Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Henrik Levin
skrällde i
tyskt rally!

- Jag fick skriva autografen på den trasiga fälgen och skänka den till de mest entusiastiska åskådarna. Då blev det lite lugnare!
Svenske rallyföraren Henrik Levin skrällde i tyska Castrol Rally Thüringen i helgen.
Den långe Volvo Original-föraren gick in som tvåa i klassen och slutade fyra totalt i den nationella tävling som avgjordes i samband med tyska rallymästerskapen.

- Tävlingen kördes på asfalt och vi hade ingen chans att hänga på killen som vann. Men det var kul i alla fall - inte minst tack vare en helt fantastisk publik. På en av sträckorna var det två kilometer grus och där tog vi i lite extra. Lite för mycket egentligen, för vi punkterade och fick fullfölja på bara fälgen.
- På sista sträckan - en sträcka inne i stan - showade vi mest. Det var fullt rattutslag i alla lägen och folk jublade som tokiga, ler Henrik. Som tog tävlingen som träning inför nästa etapp i Volvo Original Nordic West Euro cup, holländska asfalttävlingen Rally Barneveld i mitten av oktober.
- Jag leder serien inför den avslutningen och satsar allt på att ta hem slutsegern. Det innebär att vi först kör i Holland och veckan efter i tyska grustävlingen Lausitz Rally, som avslutar säsongen.
- Till finalen i Tyskland har vi förresten lokala, tyska mekaniker. Det var ett gäng som skruvade åt en tysk förare som erbjud sig ställa upp som tack för underhållningen, skrattar Henrik.

Den internationella delen av tävlingen vanns av storfavoriten och dominanten i tysk rallysport just nu, Mattias Kahle i en Skoda WRC. Svensken Tobias Olsson som ställde upp i den internationella delen tvingades bryta.

Resultat, Nationella Castrol Rallye Thüringen, Tyskland:
Totalt: 1) Stefan Stannitz, Porsche, Tyskland, 1.25.04,5, 2) René Pechtold, Opel, d:o, +2.18,6, 3) Marcus Thalemann, d:o, d:o, +6.44,5, 4) Henrik Levin, Volvo 740 Original, Sverige, +7.32,2.


Carleric Johansson