Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Peugeot Original Cu

Bilmetrorallyt,Falun 2004 08 21

Till Faluns Bilmetrorally kom det nio Peugeot ekipage. Av dessa nio så tog sig endast fyra ekipage sig till slut målet.
Det mesta hände redan på SS 1 där en sten förstörde dagen för tre av de startande Peugeot bilarna. Stenen låg så illa till att de slog sönder oljetrågen på sina bilar.
Dessa förare var Pär Karlsson, Lidköpings MSF, Fredrik Lindh, MSK Kvarnvingarna, och Jonas Olsson, Hässleholms MK

För Lars Sjöström, SMK Hälsinge började dagen med att även han träffade stenen på SS 1, men lyckades ta sig till servicen ock svetsa ihop tråget. Sedan fick han problem med bilen, men fick till det på slutet av tävlingen. Det räckte inte till för att slå Andreas Hovind, Enköpings MK, som med segern nu har en changs att ta hem Peugeot Original Cup. Juniorcupen har fått en segrare, Lars Sjöström som har ointagliga poäng där.

Jonas Johansson, MK Ran fick problem med ett motorfäste som resulterade i drivaxelbrott. Han tog sig till service och teamet fick iordning på bilen, men på följande SS brast ett växellådsfäste och hans dag var förstörd. Även Anders Nyberg, MK Orion fick en spännande dag i Faluskogarna. På SS 2 Försvann bromsarna vilket resulterade i varsam körning på SS 2 och 3.

Raimo Mattsson som kör en Peugeot 106 tog sig utan större problem runt och inkasserade ett par poäng i både Peugeot Original Cup och i SM klassen, vilket placerar honom på en nionde plats totalt i Gr N 0 - 2000 cc. Stefan Malmquist, Mälaröarnas MK åkte lite försiktigt inledningsvis och var lite missnöjd men glad ändå för att lyckas komma runt och få poäng i cupen, vilket det har varit problem med förut.


Folke Matrosow
Peugeot Original Cup