Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Första etappen i VM-tävlingen Neste Rally Finland

Peugeotdominans första dagen i Finland

Daniel Carlsson elvaPeugeot radade upp sträckseger på sträckseger under fredagens första etapp i det finska VM-rallyt. Harri Rovanperä var den som bestämde tempot från början, men efter en avåkning fick han ge upp och Marcus Grönholm tog över ledningen. Alla sträcksegrar under fredagen togs hem av antingen Rovanperä eller Grönholm.

Daniel Carlsson har kört snabbt i sin röda Peugeot 206 WRC, men är ändå inte helt nöjd. Efter fredagens etapp låg han på en elfteplats.

- Jag vet att jag kan köra fortare än så här, jag tappar alldeles för mycket på dom framförvarande - säger en frustrerad Daniel - så jag är inte nöjd. Vi försökte med att byta till hårdare fjädring bak vid servicen på eftermiddagen - men det är svårt att ta på problemet.

- Det kunde faktiskt lika gärna ha tagit slut på sträcka sju - fortsätter Daniel - för då körde vi på en sten som låg mitt på vägen och det var bara ren tur att vi inte blev kvar där. Där tappade vi också tid.

Morgondagen bjuder på den klassiska Ouninpohjasträckan som körs två gånger. Men med sina 33 kilometer är den inte dagens längsta. Hela 41 kilometer mäter sträcka 16 - Moksi-Leustu. Då gäller det att Daniel inte fortsätter att tappa sekunder på de framförvarande.


Mikael Carlsson
Informationsansvarig DC WR
www.danielcarlsson.com