Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

VM-tävlingen Neste Rally Finland den 6 - 8 augusti

Hela landslaget på startlinjen i Finland

Svenska Bilsportförbundets satsning på unga lovande förare i rally har visat sig mycket lyckad. Siktet är inställt på att få fram en ny svensk världsmästare i rally och nu börjar satsningen ge frukt. Vid årets nionde deltävling i rally-VM, Neste Rally Finland, kommer hela landslaget till start.

- Det ska bli väldigt roligt att ha alla tre i landslaget på startlinjen i ett VM rally och jag är säker på att de kommer att märkas när tävlingen drar igång - säger landslagskaptenen Fredrik Eljas inför starten i Finland. Daniel Carlsson har ju visat en särskild mognad under året bakom ratten på sin WRC-Peugeot och kommer säkert att vara mycket snabb på de finska vägarna.

- När det gäller PG Andersson - som har en fin fabrikssits hos Suzuki - vet vi att han är snabb. Segrare i Turkiet senaste tävlingen - men det gäller att vara snabb och säker istället för omänskligt snabb och nära krasch, förmanar Eljas.

Jimmy Joge från östgötska Tjällmo har inte tävlat i Finland tidigare. Förra året deltog han dock officiellt i träningen inför det finska VM-rallyt, som ett led i utbildningen på väg mot VM-titeln. Han rattar sin tvåhjulsdrivna Peugeot 206 Super 1600 - i samma klass som PG: s Suzuki. Skillnaden är bara den att PG kör hela JVM-serien medan Jimmy skyndar långsamt och anmäls till enstaka VM-tävlingar.

- För Jimmys del är det ju första gången i Finland - men han fick ju träna rallyt med hjälp av förbundet ifjol så han kommer nog att ha ganska bra noter. Jag tror Jimmy kommer att satsa rejält på att visa vad han går för - spekulerar Eljas avslutningsvis.

Stockholm den 5 augusti 2004

Svenska Bilsportförbundet
Håkan Tonér, SBF: s Mediesamordnare