Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Daniel Carlsson till start i 206 WRC. 307:an får vänta.

Årets nionde deltävling i rally-VM, Neste Rally Finland, startar på fredag morgon i Jyväskylä. Tävlingen kallas med rätta för rallysportens Formel 1. Snittfarten förra året var VM-seriens högsta - utan konkurrens - drygt 121 km/tim. Den svenska juniorsatsningen går vidare i Finland och både Daniel Carlsson, Peugeot 206 WRC, och PG Andersson, Suzuki Ignis, finns med bland de startande. Den här gången har de dessutom sällskap med Jimmy Joge som kommer till start med sin tvåhjulsdrivna Peugeot 206 Super 1600.

Rekognoseringen inför årets finska rally har varit mycket komprimerad. Halva tisdagen och onsdagen har ägnats åt genomkörning av årets sträckor.
- Det är inte speciellt många nyheter på årets bansträckning - förklarar Daniel Carlsson - kanske att det är tio procent nytt så det mesta kan vi sedan tidigare.
- Om jag har några favoritsträckor? Nej, här gäller det att gilla läget, det kommer att gå rasande fort, men så är det ju här i Finland.

Daniel Carlsson har 6 poäng i förar-VM. Det är flest av alla som bankar på dörren till den absoluta VM-toppen och som ännu inte har ett fast kontrakt. Han hade hoppats på att få sitta i en 307WRC för första gången just här i Finland men det blev inte så. Det är fortfarande samma 206:a som han kört tidigare under säsongen.
- Njae, besviken är jag väl inte direkt, jag hade ju inte fått några löften om någon 307:a. Dessutom har vi testkört 206:an i helgen - 15 mil i tävlingstempo - och allt fungerade perfekt. Så vi ska allt visa att vi har allt under kontroll - försäkrar Daniel lugnt. Det kändes nyttigt att få upp tempot igen, för nu har jag inte tagit i för fullt sedan Turkiet.

I området runt Jyväskylä har det kommit enorma mängder regn den senaste tiden så förhoppningen är att det inte kommer mer till tävlingen. I början av veckan hade man 127 mm nederbörd bara på en natt i tävlingsområdet.
-Det är så mycket att vägarna kan ha tagit skada, men det blir nog inga problem. Det visar sig när vi kör igenom sträckorna innan tävlingen - förklarar Daniel.

Håkan Tonér, SBF: s Mediesamordnare

text