Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mats vann planenligt på Ekesberget.

-Det gick helt enligt planerna. Detta konstaterade Mats Jonsson efter sin fjärde seger uppe i Ekshärad sedan introduktionen av Ekesbergsracet i början av nittiotalet.

Efter hård fight om hundradelarna i första åket med Jörgen Edholm som ledare kunde Mats i andra åket ryck ifrån och vinna med 35 hundradelar tillgodo på märkeskollegan Edholm.
–Det är en bra bil han har, det är min gamla, myste Mats efter två svettiga åk i sommarsolen.

Hårt i 2WD-klassen.
Spännande var det också i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen. Klassledare Per Christensson fick som väntat hårt motstånd av back-kungen Kenneth Olsson från Hällefors. Olsson gick till ledning efter första åket och förväntades ohotat ta hem segern. Men annat ville Christensson efter ett misslyckat inledande åk med stoppsladd i chikanen. Det blev full attack i den brandgula Opeln och Kenneth:s tid från första åket rök med nästan en halvsekund. Kenneth provade att kontra, men körde i sin iver att vinna av banan i andra åket, och segern gick till Per. –Det kändes extra bra att slå Kenneth, menade en strålande glad Christensson efter loppet. Per tar nu ett extra kliv i tabellen och har en nästan ointaglig ledning i klassen. Snabb C-förare i trimmat var inte helt oväntat Johan Karlsson, Färgre MK, som rattade sin Corsa till klasseger 35 hundradelar och klättrar upp i delad klassledning med klasstvåan i Ekesbergsracet, Tomas Henriksson, Hagfors.

Andra segern för Bjarne.
Bjarne Sools är något av sprintspecialist och vann Volvo Original Elit-klassen för andra gången i årets LRC-serie. Förra gånen det begav sig var i Storfors och nu blev det ny seger med över en sekund tillgodo på Anders Gullstrand, Karlstads MC. C-förarklassen i Volvo Original vanns av norrmannen Roger Heine före Stefan Hultin, Hagfors. Bert Björlin stod för utklassningsseger i Veteranklassen med sin Ford Escort och går upp som ny ledare i klassen före tvåan i klassen på Ekesberget, Ragnar Jönsson. I otrimmade Grupp E blev det dalslandsseger genom Peter Johansson, Dals MK.

För mer info om Lecab Rally Cup och Ekesbergsracet, titta in på hemsidan www.lecabrallycup.com


Rallyhälsningar.
Anders Ekström