Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ekshärads MS serverar SM-startfält på Ekesberget.

Mats Jonsson, Eddie Hörbing och Jörgen Edholm kommer alla till Ekesberget. Startfältet omfattar hittills 66 anmälda med två dagar kvar av den ordinarie anmälningstiden. Och som synes finns både SM-eliten och värmlandsbredden inom rally representerade när Ekesbergsracet återigen körs den 17 juli. Tävlingen ingår också i Lecab Rally Cup som den femte deltävlingen.

Efter ett års ofrivilligt uppehåll tar Ekshärads MS åter upp sin tävling Ekesbergsracet. Som ni kanske minns förra året så satte en timmeravverkning definitivt stopp för allt tävlande, då tävlingsbanan kördes sönder av skogsmaskiner. Men till i år har backen rustats upp igen och det kommer för trettonde gången i ordningen åter att varvas upp motorer på Ekesberget.
Tävlingsledare Peter Törnqvist är smått lyrisk över toppen på startfältet.
–Det är tre WRC-bilar till start, inte dåligt för en så liten tävling. Men även i den tvåhjulsdrivna klassen blir det SM-kvalité.

Backen gästas nämligen av regerande svenske mästaren i backe, Kenneth Olsson från Hällefors. Backexpert Olsson kommer som ledare av årets back-SM att få bära på favorittrycket i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.

Svårslaget backrekord
Tävlingen körs som vanligt med samma förutsättningar som förut, backen mäter 950 meter och körtider på mellan 45 och 55 sekunder på den bitvis tekniskt krävande banan uppför Ekesberget. Mats Jonsson har backrekordet på 44,09. Jonsson satte detta redan i början av 90-talet med en Toyota Celica. Detta innan turborestriktor-begränsningarna blev hårdare och tiden har sedan dess inte varit i närheten av att slås.

Rallyhälsningar

Anders Ekström
Presschef, Ekesbergsracet.