Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

VM-tävlingen Akropolisrallyt, slutrapport söndag den 6 juni

Daniel mästerlig Star of the Rally

Inte ett misstag, bara iskall kontroll i värmen. Så kan man sammanfatta Daniel Carlssons och Mattias Anderssons prestation att sluta femma i årets sjätte VM-deltävling i rally, Akropolisrallyt.

När de flesta andra drabbades av självförvållade punkteringar, bortslagna hjul eller mekaniskt trassel, körde Daniel behärskat beräknande med sin Peugeot 206WRC. En bil som egentligen bara har den röda färgen gemensam med fabriksteamets 307WRC.
Än större framstår då prestationen att sluta femma i en av VM-seriens hårdaste tävlingar. Paret lyckades hålla undan för attacker bakifrån under den sista etappen på söndagen och plockade fyra nya VM-poäng.
Daniel Carlsson fick dessutom den åtråvärda utmärkelsen Star of the Rally som utdelas av Inmarsat till den främst lysande stjärnan i rallyt.
– Vad ska man säga, sa Daniel mitt i kaoset efter målgång, jag är så jävla glad!


PG försvann definitivt på lördagen
PG Andersson startade den andra etappen på lördagen som han lovat. Det var bara sträcksegrar som gällde efter fredagens oräkneliga problem. Men det hann knappt börja förrän det var slut. En brutal framlängesrullning satte definitivt stopp för PG:s deltagande i rallyt. Nu var det inte ens lönt att försöka reparera bilen för Suzukis mekaniker.
– Rallyt har bokstavligen varit lite upp och ner, men jag måste ändå tacka teamets mekaniker för det fantastiska arbete man la ner under fredagen, sa en inte alltför bedrövad PG Andersson när det var slutåkt. Jag har ändå visat att bilen är otroligt snabb.

Mäster vann nu också
För exakt 20 år sedan vann Stig Blomqvist Akropolisrallyt. Samma år blev han världsmästare. I år stod han åter på startlinjen, men nu i en grupp N-Subaru. Takterna sitter i ännu, för han slutade på fjortonde plats, och visst vann han klassen.


Slutresultat Akropolisrallyt, VM, Lamia, Grekland: 1) Petter Solberg, Subaru, 4.39.06,2 2) Sebastien Loeb, Citroën, +18,4, 3) Harri Rovanperä, Peugeot, +28,3, 4) François Duval, Ford, 2.19,4, 5) Daniel Carlsson, Peugeot, +6.50,1, 6) Manfred Stohl, Peugeot, +10.01,6.


Svenska Bilsportförbundet
Håkan Tonér, SBF: s Mediesamordnare