Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

”NORDIC ECO RUN” AVGJORT I ÖSTERSUND

Den 19 – 20 sep genomfördes finalen i Nordiska Mästerskapen i Eco Run i Östersund. Tävlingsformen går ut på att köra så ekonomiskt som möjligt och med så lite bränsleförbrukning som möjligt längs en given bana. Östersundsbanan var närmare 400 km lång med inlagda passer- och tidskontroller. Deltagarna kom från dom nordiska länderna.

I Sverige är det förre F 1 föraren Reine Wisell och styrelseledamoten i Svenska Rallyt, Jan Henriksson tillsammans med Motormännen som är drivande av denna tävlingsform.

Dom tävlandes bakgrund är naturligtvis ett stort bil intresse och vid förfrågan hade närmare 90 % ett förflutet inom bil orientering, rally och racing.


OSANNOLIK BENSIN FÖRBRUKNING UNDER RALLYT

Totalsegrare i denna deltävling blev team Audi Finland med Juha-Pekka Sihvonen/Jukka Honkanen i en Audi A2 1.2 TDI som förbrukade 0,262 liter per 10 km, alltså 2,62 liter per 10 mils körning!
Högsta förbrukningen hade Christine Berg i en VW typ 1 från 1955 som gjorde av med 0,708 liter per 10 km, alltså 7,08 liter per 10 mils körning.

Tävlingsledare för ECO rallyt var Pontus Sandell som också är tävlingsledare för Snow Rally Sweden. – ”Två dagar per år arrangerar vi Snow Rally Sweden där det gäller att köra så fort och hårt som möjligt för att vinna.
Den typen av rally gynnar bland annat utveckling av bromsar, hållfasthet, däck etc för bilfabrikanterna. I övriga delen av året gäller det att köra säkert och ekonomiskt, därför har vi engagerat oss i detta”


För Snow Rally Sweden
Peter Berg